Liina Viies-Zethelius

Holistisk Regressionsterapeut | Hälsovägledare | Diplomerad Massör

Jag är född i Rapla, Estland där jag mina första 13 år bodde i en liten by där jag på min fritid ofta var ute i naturen. Barnåren innan skolstart tillbringade jag väldigt mycket som ensam. En anledning var på grund av min ohälsa. Jag var ofta sjuk och fick flera gånger vara inlagd på sjukhus. Mina sjukdomar berörde oftast njurar och lungor, men också mina halsmandlar var jätteofta inflammerade. Under sjukhusbesöken fick jag möta en del obehagliga rädslor som övergivenhet, ovissheten, skam och ensamhet.

Min ensamhet på sjukhus öppnade också en fascinerad värld; jag började fundera över mig själv och andra människors beteenden. Jag ville komma fram till det innersta; varför vi människor hamnar i ensamhet och varifrån kommer alla känslomässiga tankeställningar och vem skickar dem till oss? Varför just jag är så sjuk? Jag drömde att bli psykolog, men livet hade andra planer till en början.
I stället att fortsätta studera efter studenten, blev jag ung mamma till min första son. Han var också ofta sjuk och var nära att förlora honom på grund av för mycket läkemedelsbehandling. Denna händelse förändrade någonting inom mig. Jag bestämde mig att studera alternativ medicin med inriktning naturliga läkemedel och tankekraft. Jag studerade intensivt, tog olika kurser och praktiserade på mig själv.

Parallellt studerade jag andra yrken; sekreterare, turism och hälsovägledning. Alla dessa år visste jag att mina olika yrkesval har varit nödvändiga länkar och att en dag kommer jag hitta det som är rätt. I början på år 2010 hittade jag Holistisk regressionsterapi utbildning och jag visste direkt att det är RÄTT för mig. Samtidigt oroade jag mig hur kan jag klara av att genomföra två utbildningar parallellt mellan två olika länder. Men om du verkligen tror på någonting, så ger sig resten av sig själv med hjälp av livet.

På holistiska institutet fick jag många svar på vad jag hade funderat som barn. Att människor som jag har träffat i livet har varit mina livslärare och bästa speglar och också varit den största utmaningen. Jag har fortsatt studera Imago relationsterapi i Tallinn, där jag lärde mig mer om den emotionella kontakten mellan nära och kära, vänner och arbetskollegor som är en av nyckeln till att känna sig älskad och värdeful.

Min make Fredrik har varit en stor del av min livsresa där tack vare honom har jag vågat leta efter många av mina försvunna ”pusselbitar” som idag har fallit på rätt plats i mitt livskarta. Mina senaste 13 år har jag bott i Härnösand i Sverige. Jag lärde svenska språket och anpassade mig till i livet här.

Resan från att ha varit kroniskt sjuk och att ha ett liv där jag åt mer än 10 tabletter och fick flera sprutor per dag, till att bli helt frisk, har varit lång men också otroligt lärorik. Under resans gång, har jag förstått hur mycket skam och skuldkänslor jag hade inom mig. Skammen gjorde att jag omedveten isolerade mig för omvärlden och även för mig själv också tyvärr. Att bara bemöta skammen var svårt, men också en viktig del av läkningsprocessen. Lika viktigt har träning och vinterbadet varit för vägen framåt och min utveckling. Idag vill jag gärna erbjuda mina kunskaper genom mitt företag till alla som är fysiskt kroniskt sjuka, som känner sig ensamma i sin sjukdom och även deras närstående som känner sig jagade av hjälplöshet. Tillsammans hittar vi vägen till bättre mående och hälsa. Det finns en process bakom varje mirakel och jag vill gärna dela vägen dit med Dig.

Några tankar som har tilltalat mig:
• Bara med ditt hjärta ser du bra. Det viktigaste är osynlig för ögat.
• För att uppfostra ett barn, behövs hela byns närvaro.
• Våra talade ord, har en väldigt stor påverkan i våra tankar och känslor.
• Vi behöver inte söka efter rätt partner, istället behöver vi själva bli den rätta kamraten och lära använda vår relation till personlig förändring och utveckling.
• När du bearbetar dina känslor, så läker du dig själv.

Klicka här för att se min utbildning

Klicka här för att se min profil på Holistika Instituut

Scroll to Top